duminică, 20 iulie 2014

Puterea afirmatiilor I


Astazi este o noua zi. Astazi este ziua in care poti incepe sa iti creezi o viata noua, care sa te implineasca si sa te faca fericit. Astazi este este ziua in care poti incepe sa te eliberezi de toate limitarile tale. Astazi este ziua in care poti invata secretele vietii. Tu iti poti schimba viata in bine. Dispui deja de instrumentele necesare in acest scop. aceste instrumente sunt chiar gandurile si convingerile tale. ...

O afirmatie este orice gand emis mental sau rostit cu voce tare. Din pacate, foarte multe lucruri pe care le gandim sau pe care le rostim sunt afirmatii negative si nu atrag in viata noastra experiente de care sa ne bucuram. De aceea, daca dorim sa ne schimbam viata, noi trebuie sa ne reantrenam modul de a gandi si de a vorbi, cultivand tipare mentale noi.


O afirmatie deschide o poarta. Ea reprezinta punctul de plecare pe calea schimbarii. In esenta, este ca si cum i-am spune subconstientului nostru: ”Imi asum responsabilitatea. Sunt constient ca pot schimba anumite lucruri in viata mea.”...

Fiecare gand pe care il emitem si fiecare cuvant pe care il rostim reprezinta o afirmatie in sine. Dialogul nostru interior reprezinta un flux continuu de afirmatii. Noi folosim afirmatiile in fiecare moment al vietii noastre, indiferent daca suntem sau nu constienti de acest lucru. In acest fel, noi ne cream experientele vietii prin fiecare cuvant pe care il rostim si prin fiecare gand pe care il emitem.

Convingerile noastre nu sunt altceva decat tipare sau obisnuinte mentale pe care le-am cultivat foarte multa vreme. Noi am invatat majoritatea acestor tipare in copilarie. Multe dintre ele ne ajuta cu adevarat, dar altele ne limiteaza capacitatea de a crea realitatea pe care ne-o dorim. De multe ori, ceea ce ne dorim cu adevarat difera fundamental de ceea ce credem ca meritam in adancurile fiintei noastre. De aceea, daca dorim sa renuntam la convingerile care ne impiedica sa traim experientele pe care ni le dorim cu adevarat, noi trebuie sa fim atenti la gandurile noastre.


Incearca sa intelegi ca fiecare lamentare reprezinta o afirmatie a unui lucru pe care nu ti-l doresti. Ori de cate ori te infurii, tu afirmi practic ca iti doresti mai multa manie in viata ta (Legea Atractiei va avea grija de acest lucru!). Ori de cate ori te simti o victima, tu afirmi practic ca iti place acest statut si ca iti doresti sa continui sa te simti astfel. Daca simti ca viata nu iti ofera ceea ce iti doresti, cu siguranta nu te vei bucura niciodata de darurile pe care ea le revarsa cu generozitate asupra altora, cel putin atat timp cat nu iti vei schimba modul de a gandi si de a te exprima.


Faptul ca gandesti in mod gresit nu te transforma in niciun caz intr-un om rau. Pur si simplu, nu ai fost invatat sa gandesti si sa te exprimi pozitiv. Foarte multi oameni din intreaga lume abia incep la ora actuala sa invete ca gandurile lor le creeaza experientele. Cel mai probabil, parintii tai nu au stiut acest lucru, asa ca nu ti l-au putut transmite. Ei te-au invatat sa privesti viata exact asa cum i-au invatat pe ei parintii lor. De aceea nimeni nu a gresit cu nimic.


A sosit insa vremea ca oamenii sa se trezeasca si sa inceapa sa isi creeze in mod constient viata asa cum isi doresc. Tu poti face acest lucru. Eu pot face acest lucru. Cu totii putem sa il facem; trebuie doar sa stim cum.

(”Pot face acest lucru” - Louise L.Hay)

http://amemona.blogspot.ro/p/sedinte.html
Monica Ionescu,
Educatoare in dezvoltare spirituala, 
Terapeut si consilier psihospiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.