duminică, 21 septembrie 2014

Puterea afirmatiilor II


Unii oameni afirma ca ”afirmatiile nu functioneaza” (ceea ce reprezinta o afirmatie in sine). In realitate, ei nu stiu cum sa le aplice corect. De pilda, multi dintre ei afirma: ”Prosperitatea mea creste incontinuu”, dupa care gandesc imediat: ”Ce prostie! Aceasta metoda nu va functiona niciodata”. Care dintre cele doua afirmatii crezi ca va avea castig de cauza? Cea negativa, desigur, intrucat a fost cultivata foarte multi ani la rand, devenind parte integranta din imaginea de ansamblu a omului asupra vietii. Alti oameni isi rostesc afirmatiile pozitive o singura data pe zi, dupa care se lamenteaza tot restul zilei. Daca sunt rostite in acest fel, afirmatiile vor avea nevoie de foarte mult timp pentru a se indeplini. Afirmatiile care reprezinta lamentari vor avea intotdeauna castig de cauza, pe de o parte ca sunt mult mai numeroase, iar pe de alta parte pentru ca sunt rostite cu mai multa convingere interioara.

De altfel, rostirea afirmatiilor nu reprezinta decat un aspect al procesului. Ceea ce faci in continuare, in restul zilei si chiar in timpul noptii, este cu mult mai important decat afirmatiile ca atare. Secretul transformarii rapide in realitate a afirmatiilor consta in pregatirea unei atmosfere care sa le priasca si in care sa creasca. Afirmatiile sunt ca niste seminte plantate in pamant. Daca solul este sarac, nici recolta obtinuta nu va fi foarte bogata. Daca solul este bogat, recolta va fi la randul ei bogata. Cu cat te vei obisnui mai mult sa emiti ganduri care te fac sa te simti bine, cu atat mai rapid vor functiona acestea.


De aceea, emite ganduri cat mai fericite. Procesul este pe cat de simplu, pe atat de eficient. Fiecare gand pe care il emiti reprezinta o optiune personala, chiar daca nu intotdeauna iti poti da cu usurinta seama de acest lucru, intrucat l-ai gandit atata vreme incat te-ai obisnuit cu el. Astazi... acum... in acest moment... tu poti opta pentru o schimbare in gandirea ta. Desigur, viata ta nu se va transforma peste noapte, dar daca vei fi perseverent si daca vei face in fiecare zi aceeasi alegere, de a emite numai ganduri care te fac sa te simti bine, cu siguranta ca iti vei putea schimba radical fiecare domeniu al vietii tale. ...


Singurul moment in care traim cu totii este momentul prezent. De aceea, acesta este singurul moment asupra caruia avem un control deplin. ... Daca nu optezi pentru a te simti bine in acest moment, cum crezi ca ai putea sa iti creezi un viitor in care sa te bucuri de abundenta si de bunastare?

Cum te simti in momentul de fata? Te simti bine? Te simti rau? Ce emotii simti? Ce stare de spirit ai? Ti-ai dori sa te simti mai bine? Daca da, cauta un gand care sa te faca sa te simti mai bine. Daca te simti trist, amarat, plin de resentimente, suparat, furios, speriat, temator, vinovat, deprimat, invidios, critic etc., inseamna ca ai pierdut conexiunea naturala pe care o ai cu fluxul de experiente pozitive pe care Universul ti le-a pregatit si care te asteapta. Oricum nu-ti pierde timpul si nu invinovati pe nimeni. Nicio persoana, niciun loc si niciun obiect nu are puterea de a influenta sentimentele tale, pentru simplul motiv ca ele nu gandesc cu mintea ta. 

Din acelasi motiv, nici tu nu ai vreun control asupra celor din jurul tau, intrucat nu le poti controla gandurile. Nimeni nu poate controla pe altcineva daca persoana respectiva nu ii acorda permisiunea ei. De aceea, devino constient de aceasta minte atotputernica pe care o ai. Daca doresti, tu poti prelua controlul integral asupra gandurilor tale. De altfel, acesta este singurul lucru din lume pe care il poti controla cu adevarat. Gandurile pentru care optezi corespund experientelor pe care le vei avea in viata. ...


Ce fel de ganduri te fac sa te simti bine? este vorba de ganduri de iubire, de apreciere, de recunostiinta, sau poate de amintiri fericite din copilarie? Te gandesti vreodata cu bucurie la binecuvantatrea de a fi in viata si de a te bucura de acest corp? Te bucuri cu adevarat de momentul prezent si simti o stare de entuziasm la gandul ca maine va fi o noua zi? Astfel de ganduri reprezinta un act de iubire de sine, iar iubirea de sine poate atrage miracole in viata ta. 

(”Pot face acest lucru” - Louise L.Hay)

http://amemona.blogspot.ro/p/sedinte.html
Monica Ionescu,
Educatoare in dezvoltare spirituala,
Terapeut si consilier psihospiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.